Αλήθεια, γιατί ο Αϊνστάιν μας έδειξε την γλώσσα του; – Frenzied

Αϊνστάιν – εξισώσεις Α’ βαθμού Λογικής

Αν το Α είναι η επιτυχία στη ζωή, τότε Α=Χ+Υ+Ζ. Όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον ευχαρίστηση και Ζ ίσον να κρατάμε το στόμα μας κλειστό. (ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ). Αϊνστάιν – εξισώσεις Α’ βαθμού Λογικής

Υπάρχουν μαθήματα και εργαστήρια για να μαθαίνει κανείς να μιλάει σωστά και αποτελεσματικά, αλλά σε κανένα μέρος δε μας μαθαίνουν πώς να κρατάμε το στόμα μας κλειστό όταν πρέπει.

Το να μιλάμε όσο πρέπει, να μετράμε τα λόγια μας και, σε ορισμένες περιστάσεις, να ξέρουμε να σωπαίνουμε αποτελεί μέρος της συνταγής επιτυχίας που ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έδωσε σε κάποιον από τους μαθητές του.

Η οικονομία του λόγου είναι πολύτιμη τόσο στις ιδιωτικές σχέσεις όσο και στον χώρο εργασίας. Τα άτομα με ενσυναίσθηση ξέρουν να ακούν και να παρατηρούν, και μιλάνε μόνο όταν είναι αναγκαίο και ωφέλιμο να το κάνουν.

Μαθαίνουμε πολύ περισσότερα προσέχοντας παρά μιλώντας. Πράγματι, πολλά προβλήματα δε βρίσκουν τη λύση τους επειδή το εγώ μας ωθεί να Θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και να μη λαμβάνουμε υπόψη μας την άποψη του άλλου.

Όπως είπε ο Σωκράτης, αν αυτό που πρόκειται να πεις δεν έχει κανένα νόημα, ούτε είναι θετικό, καλύτερα να μην ανοίξεις το στόμα σου (σήμερα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και όταν γράφουμε ένα μήνυμα).

• Αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι καλό να το πεις, σώπαινε. Οι Ιάπωνες συνιστούν: «Ό,τι έχεις να πεις πες το αύριο».

• Μπρος σε κάποια διαφωνία, πάρε βαθιά ανάσα και ξανασκέψου προτού μιλήσεις.

• Όταν ψάχνεις την απάντηση σε κάποιο πρόβλημα, πρώτα άκου.

• Για καλύτερη ποιότητα στην επικοινωνία, επιμήκυνε τις παύσεις ανάμεσα σε ερωτήσεις και απαντήσεις.

• Να χαμογέλας και να διατηρείς την ηρεμία σου ακόμα και όταν ανεβαίνει ο τόνος της συζήτησης.

• Μην προετοιμάζεις την απάντησή σου όσο ο άλλος μιλάει. Άκουγε στο 100%.

• Περίμενε να σε ρωτήσουν και μη μονοπωλείς τη συζήτηση.

85 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ
ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

πηγή: https://www.lecturesbureau.gr
Εικόνα άρθρου: Pascal Bonvie, Ibra Cisse & Henning B Live

Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

Leave A Reply