Δανία και Ιταλία εναντίον Ρατσισμού

Δανία και Ιταλία εναντίον Ρατσισμού
1) Το Δανέζικο τηλεοπτικό μήνυμα
Σε μια παγκοσμίως θυελλώδη περίοδο για την ανθρωπότητα όπου κυριαρχούν ο διχασμός, η ξενοφοβία, οι διακρίσεις και ο ρατσισμός, η συζήτηση για πώς θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όσα μας χωρίζουν και να στραφούμε σε όσα μας ενώνουν, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Καμιά φορά οι άνθρωποι εντοπίζουν δύσκολα όσα τους ενώνουν με τους άλλους. Αντιθέτως, βρίσκουν με μεγάλη ευκολία όσα νομίζουν πως πρέπει να τους χωρίζουν. Αυτό είναι το κόνσεπτ της νέας διαφήμισης που κυκλοφόρησε η τηλεόραση της Δανίας TV2. Η διαφήμιση θέλησε να στείλει ένα μήνυμα κατά των διακρίσεων και υπέρ της ενότητας και της αλληλεγγύης. Στην αρχή όλοι είναι στο δικό τους στρατόπεδο, αλλά πολύ εύκολα, μέσα σε τρία λεπτά, θα δείτε πώς το σποτ “Us vs Them” δείχνει έναν νέο τρόπο αντίληψης που ενώνει τους ανθρώπους.
Δανία και Ιταλία εναντίον Ρατσισμού
πηγή, φωτογραφία: Αντικλείδι
2) Το Ιταλικό τηλεοπτικό/ διαφημιστικό μήνυμα ενάντια στο Φυλετικό Ρατσισμό
Και Ιταλικά να μη γνωρίζεις, η έκφραση και μόνο των προσώπων, η θέρμη των λόγων και η ποικιλία των διαφορετικών ανθρώπων, όλων των τάξεων και ηλικιών, μιλά με τον πιο εύγλωττο τρόπο ενάντια στο Ρατσισμό.  Οι Ναπολιτάνοι πολίτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους για τα ναυάγια των προσφύγων στη Μεσόγειο, δίνοντας έτσι την καλύτερη απάντηση απέναντι στην κοινωνία του μίσους:
Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

Leave A Reply