Η μοναδική διασωθείσα Γιαννιώτισσα Εβραία θυμάται

Η επιζήσασα του Άουσβιτς και ο Ναζί

Η μοναδική επιζήσασα Εβραία Γιαννιώτισσα, από το κολαστήριο του Άουσβιτς, η 93χρονη Εσθήρ Κοέν, περιγράφει και συγκλονίζει (ΕΡΤ 25/1/2019).  «Άκουγες θεέ μου… κλάματα, έβλεπες γέρους με άσπρα μαλλιά να τρέχουν… Με παρατεταμένα τα όπλα άρχισαν να ψάχνουν τις γυναίκες και τους άνδρες και πήραμε το δρόμο της καταστροφής.. Γιατί θεέ μου, γιατί; Γιατί μας πονάς τόσο πολύ; Από τότε δεν έχω κανέναν. Ούτε τη μάνα μου, ούτε τα αδέρφια μου ούτε κανέναν». Ο αρχιναζί Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής εκθειάζει τα Άουσβιτς και γελάει μαζί με άλλους ναζί που τον παρακολουθούν.  Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Ας το δούμε σε ένα βίντεο και ας επαναλάβουμε χωρίς καμία αμφιβολία: Κανείς πια δεν μπορεί να κάνει ότι δεν ξέρει.

Πηγή:https://www.imerodromos.gr 7.202

Διαβάστε περισσότερα: https://www.kar.org.gr/2019/01/27/i-epizisasa-toy-aoysvits-kai-o-nazi/?fbclid=IwAR3ACA7dmKprFxJq15atAhCTPuVO2yDtnKqoHnMy9S6j1jZTiaqWMCCD_FM

Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

1 Σχόλιο

  1. Pingback: Ένας φούρνος με αποκοιμισμένα σώματα - Επιμύθιο | Ιστοροές Πολιτισμού

Leave A Reply