Ποτέ κάμερες στην τάξη

Ποτέ κάμερες στην τάξη

ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ:

-Γιατί όταν τα παιδιά κάνουν λάθη, ακόμα και το ένα βλέμμα πάνω τους είν’ αρκετό να τα στενοχωρήσει.? Ποτέ κάμερες στην τάξη.
-Γιατί όταν γελάμε με τ’ αστεία και τα πειράγματά μας, γελάμε εμείς που είμαστε μπροστά. Και ξέρουμε το αστείο μας ποιο είναι.
-Γιατί όταν γιορτάζουμε ονόματα, γενέθλια κι επιτυχίες ?, θέλουμε αγκαλιές. Κι όχι εξ’ αποστάσεως θεατές.
-Γιατί όταν εξηγούμε κάτι στα παιδιά, το κάνουμε κοιτώντας τα μάτια τους. Και όχι την κάμερα. ?
-Γιατί το μάθημα θα διακοπεί για να λύσουμε μια παρεξήγηση. Κι αυτό δεν κόβεται ποτέ στο δικό μας το μοντάζ.

-Γιατί το μάθημα δε θα γίνει όταν δύο ή παραπάνω παιδιά έρθουν μαλωμένα από το διάλειμμα. Το επεισόδιό μας θ’ αλλάξει αναγκαστικά υπόθεση. ?

Που είναι δική μας υπόθεση να βρούμε τον τρόπο να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Και όχι να τον εκθέτουμε.
-Γιατί όταν κατηγορούν ένα παιδί ότι κλέβει χρήματα ή άλλα αντικείμενα, θέλουμε με συζήτηση κι εμπιστοσύνη να βρούμε την αλήθεια ?.
-Γιατί όταν κατηγορούν ένα παιδί πως αντιγράφει, πως είναι βρώμικο, πως λέει ψέματα ή πως μιλάει άσχημα, συζητάμε μαζί του κατ’ιδίαν. Και δίχως μάρτυρες κατηγορίας.

-Γιατί θέλουμε παιδιά που να γελάνε, να κλαίνε, να λένε ψέματα, να λένε αλήθειες. Κι όχι να ζούνε με τον τρόμο ότι παρακολουθούνται.
-Γιατί περνάμε μήνες και μήνες εξηγώντας τους τη σημασία της ιδιωτικότητας. Απαγορεύοντας τα κινητά τους στο σχολείο και κρύβοντας το δικό μας στο συρτάρι ?.
-Γιατί ζητάμε ενυπόγραφη άδεια να τα φωτογραφίσουμε και δεχόμαστε την άρνηση τους. Ακόμα κι αν δε θέλουν να φανεί ούτε η πλάτη τους σε μια μας λήψη.

-Γιατί κι οι δάσκαλοι γελάμε με τα δικά μας λάθη κι αναγνωρίζουμε ότι δεν είμαστε παντογνώστες. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν να το κάνει για μας ??‍♂️.
-Γιατί υπάρχουμε κι εμείς που δε σπουδάσαμε υποκριτική, ούτε σκηνοθεσία.
-Γιατί η τάξη είναι ΖΩΝΤΑΝΗ. ΔΕΝ είναι ακροατήριο κι ούτε τη θέλουμε ΑΜΕΤΟΧΗ.
Για τόσους και τόσους ακόμα λόγους, δε θα επιτρέψουμε στις κάμερες να μπουν στις αίθουσες μας κι αν μπουν ΑΥΤΕΣ δε θα μπούμε ΕΜΕΙΣ ❤️. Ποτέ κάμερες στην τάξη. Ποτέ κάμερες στην τάξη.

Μάριος Μάζαρης

Ποτέ κάμερες στην τάξη

Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

Leave A Reply

Contact Us