Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφίες μουσική

Το μουσικό συγκρότημα που θα δεις στο παρακάτω βίντεο λέγονται The Flying Frenchies Band @ Pont-en-Royans, France,  είναι Γάλλοι ακτιβιστές, και ομολογουμένως επιλέγουν να παίζουν μουσική με έναν ανορθόδοξο και ασυνήθιστο για τα δεδομένα μας τρόπο. Και αυτός ο ανορθόδοξος τρόπος εξαρτάται πάντοτε από τα “εξωπραγματικά” μέρη που επιλέγουν να δώσουν τις αιρετικές τους παραστάσεις.
Και κάπου εδώ προκύπτουν κάποια αδήριτα ερωτήματα, που συνυφαίνονται με τα δεδομένα που ορίζουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας…
Η ανθρώπινη ζωή, λοιπόν, καθώς και όλες οι οργανωμένες κοινωνίες – κοινότητες βασίζονται – ως γνωστό – σε μία σειρά αξιών και συμβολισμών. Εναπόκειται δε στη βούληση και τη συνείδηση των μελών τους, ποιο νόημα θα δώσουν στην καθημερινότητά τους, και συνακόλουθα πώς θα ζήσουν και θα εκφράσουν όσα νιώθουν είτε όσα έχουν ανάγκη να νιώσουν.
Κάπου εδώ, όμως, ο καθένας κάνει νομοτελειακά τις επιλογές του. Σε ποια κοινωνία δηλαδή επιλέγει να ζήσει και με βάση ποιες αξίες κοινωνικής οργάνωσης και πολιτισμού.
Για παράδειγμα, για κάποιους το παρακάτω βίντεο μπορεί να τους ενθουσιάσει, να τους συγκινήσει, να τους αφυπνίσει, ενώ σε κάποιους άλλους μπορεί να φανεί σαν ένας αφελής και ανούσιος ρομαντισμός κάποιων ανισόρροπων νέων.

Αναλόγως δε της προσωπικής επιλογής, ο καθείς μπορεί να χαρακτηρίσει τους μουσικούς που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο βίντεο, σαν ενδιαφέροντα ανθρώπινα “φαινόμενα”, είτε σαν νεραϊδοπαρμένους και χαζοχαρούμενους.

Από εκεί και πέρα, εννοείται, εσύ ο ίδιος αποκλειστικά επιλέγεις σε ποια από τις δύο ανθρώπινες κοινότητες θα ήθελες εσύ ή τα παιδιά σου να μάθαιναν τον κόσμο και να διαμόρφωναν  την κοινωνική τους συνείδηση. Με άλλα λόγια αν το παρακάτω κοινωνικό – μουσικό πείραμα μπορεί να είναι ανώφελο ή μπορεί ενδεχομένως να συνεισφέρει στην αναζωογόνηση της κοινωνίας, που ήδη μουχλιάζει επικίνδυνα.

Όλα, εξάλλου, – θα συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε αυτό -, είναι προσωπικές επιλογές, οπότε ανάλογα με τη σπορά και τους σπόρους που εσύ επιλέγεις κάθε φορά, ανάλογοι θα είναι και οι καρποί που θα δρέψεις.
Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς, η μέχρι τώρα ανθρώπινη περιπέτεια
έχει καταδείξει πως οι κοινωνίες οξυγονώνονται με το Όραμα, το όνειρο, την αναζήτηση και κυρίως την πίστη στην υπέρβαση των ορίων.
Γεγονός που αυτομάτως προϋποθέτει κατά κάποιον τρόπο,την υιοθέτηση
μίας Δονκιχωτικής αντίληψης ζωής.
Aς μην παραβλέπουμε βεβαίως τα παραδείγματα από τις περιόδους αναγέννησης των κοινωνιών και συνολικά της ανθρωπότητας. Ας μην αγνοήσουμε δηλαδή πως οι μεγάλοι και ευφυείς οραματιστές και καινοτόμοι ήταν κάπως δισέγγονα του Δον Κιχώτη, όπως εγώ συνηθίζω να τους χαρακτηρίζω.
ΥΓ: Να μην επεξηγήσω, εννοείται, πόσο σημαντικά πιστεύω πως είναι κάποια παρόμοια ανθρώπινα αντισώματα για την εξυγίανση των κοινωνιών και του σύγχρονου πολιτισμού.
σχόλιο: Επιμύθιο
βίντεο You tube
Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

Leave A Reply