Ο οδηγός της ήταν ένας 24χρονος ηθοποιός ο οποίος ήθελε να λάβει μέρος στους αγώνες που θα γίνονταν εκεί και βιαζόταν να φτάσει.

Μάλιστα, είχε πάρει μια κλήση γύρω στις τρεις και μισή το μεσημέρι επειδή έτρεχε με 105 χλμ ενώ το όριο ήταν τα 90. Ο συνοδηγός του ήταν ο μηχανικός του, Rolf Wutherick.

Αποτέλεσμα εικόνας για james dean smokes gif

Η μοιραία στροφή ωστόσο που πήρε ο φοιτητής Donald Turnupseed στη διασταύρωση των εθνικών οδών Route 46 και 41, στη μέση της ερήμου, οδηγώντας ένα Ford του ’50 με τον ήλιο που έδυε να τον τυφλώνει, ήταν η αιτία για να καρφωθεί ο Dean πάνω του, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα (όπως άλλωστε συνήθιζε).

Ήταν 30 Σεπτεμβρίου 1955.

 James Byron Dean - ένας Byron επαναστάτης

Ο αιώνιος επαναστάτης γεννήθηκε σαν σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 1931. Στο πρόσωπό του, ο κινηματογράφος βρήκε έναν ακόμα ιδιότροπο, αλλά ταλαντούχο ηθοποιό.

Άλλοι λένε ότι στην πραγματικότητα δεν διέφερε από τον ρόλο που τον εκτίναξε στα ύψη, αυτόν του Cal στην ταινία του Elia Kazan, East of Eden. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι δεν είχε καμία σχέση με τους χαρακτήρες που έπαιξε.

“Έφυγε” πριν προλάβει να δει τις ταινίες του στη μεγάλη οθόνη, ενώ παραμένει ο μόνος ηθοποιός που προτάθηκε για Όσκαρ δυο φορές μετά θάνατον. 63 χρόνια μετά τον θάνατό του ο τάφος του στο Fairmount της Indiana γεμίζει ακόμα λουλούδια…

Το Men Exclusive ξεχώρισε τις πιο διάσημες ατάκες του “μεγάλου” αυτού ηθοποιού που θα συνεχίσουν για πολλά ακόμα χρόνια να μας δίνουν έμπνευση.

  • “Να ονειρεύεσαι σαν να είναι να ζήσεις για πάντα, να ζεις σαν να είναι να πεθάνεις σήμερα”

  • “Αν ένας άνθρωπος μπορεί να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, αν μπορεί να συνεχίσει να ζει αφού έχει πεθάνει, ίσως να ήταν σπουδαίος”

  • “Mόνο οι ευγενικοί άνθρωποι είναι στ’ αλήθεια πραγματικά δυνατοί”

  • “H ικανοποίηση έρχεται απλά και μόνο επειδή κάνεις κάτι, άσχετα με τα αποτελέσματα”

  • “Να οδηγείς πάντα με προσοχή. Η ζωή που θα σώσεις μπορεί να είναι η δική μου”

  • “Ζήσε γρήγορα, “φύγε” νωρίς και άφησε πίσω ένα όμορφο πτώμα”

  • “Η μόνη σπουδαιότητα για τον άνθρωπο είναι η αθανασία”

  • “Nα δοκιμάζεις την τύχη σου τουλάχιστον μια φορά τη μέρα, αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα να γυρνάς από εδώ και από εκεί γεμάτος τύχη και να μην το ξέρεις καν”

  • “Να συγχωρείς γρήγορα, να φιλάς αργά, να αγαπάς πραγματικά, να γελάς ανεξέλεγκτα και να μην μετανιώνεις ποτέ για τίποτα… Mόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένος”

Διάβασε ακόμα 
10 δερμάτινα jackets που θα σε μεταμορφώσουν σε “είδωλο”
15 πράγματα που δεν έμαθες ποτέ για τον Elvis Presley
Steve McQueen: Ένας ζόρικος άντρας μέσα από τις ατάκες του
Τζέιμς Ντιν – το ουσιώδες είναι αόρατο
Γελωτοποιός: Οδηγός αισιοδοξίας – από έναν αυτόχειρα κλόουν

 

Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

Leave A Reply