SOS ιατρικές πληροφορίες για την M.S

SOS ιατρικές πληροφορίες για την M.S

SOS ιατρικές πληροφορίες για την M.S

SOS ιατρικές πληροφορίες για την M.S

πετρελαιοφάγα μικρόβια

SOS ιατρικές πληροφορίες για M.S, ειδικά για το Lemtrada. Απ’ ό,τι αποδείχθηκε τελικά, οι πληροφορίες που ανέφερα στη χθεσινή μου ανάρτηση (2/10/2019) αποκαλύφθηκε πως ήταν πολύ πιο ήπιες, συγκριτικά με όσες έμαθα το απόγευμα από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο.

Όπως σας ενημέρωσα χθες με προσωπική μου ανάρτηση στο facebook, είχα αποφασίσει να μπω στη Νευρολογική κλινική του Ρίου. Ήμουν αποφασισμένος να εισαχθώ για μία εβδομάδα και να πάρω ένα νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Το περιβόητο Lemtrada. Που πρώτα απ’ όλα, αυτό σημαίνει πως οι 4 ενεσούλες κοστίζουν 20000 χιλιάδες ευρώ. 

Αφού είπαμε πολλά και με εξέτασε, της εξήγησα την απόφασή μου να αρχίσω θεραπεία με το συγκεκριμένο φάρμακο. Και της εξήγησα τους λόγους και την αφορμή, που με ώθησαν στην απόφαση αυτή.

Η γιατρός μου σχεδόν μού έμπηξε τις φωνές και μόνο στο άκουσμα του φαρμάκου. Το συμπέρασμά της ήταν σαφές και κατηγορηματικό: “Ούτε καν το συζητώ, ούτε καν σου αφήνω ακόμη κι ένα περιθώριο να το σκεφτείς”

. Και στη συνέχεια, μου εξήγησε τους λόγους αυτής της απόλυτης εκτίμησης.

  • Το πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο Lemtrada θεωρείται πια πως είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα, αν όχι το πιο επικίνδυνο φάρμακο, για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.
  • Έχει πια στοχοποιηθεί και σχεδόν έχει μπει σε λίστα “επιφυλακής” από πολλούς διεθνείς φορείς και οργανισμούς υγείας.
  • Είναι ένα από τα πλέον τοξικά φάρμακα, με ενοχοποιημένο προφίλ, σχετικά με τις σοβαρές και συχνά, μη αναστρέψιμες παρενέργειές του.
  • Υπάρχουν βάσιμες ενστάσεις σχετικά με σχετική επιβάρυνση του μυελού των οστών, ακόμη και για πιθανές μεταλλάξεις του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Έχει ήδη προκαλέσει πολλούς θανάτους ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

SOS ιατρικές πληροφορίες για την M.S

  • Έχει ήδη προκαλέσει καθολική απορρύθμιση του θηροειδούς, και αναπόδραστα, ολοκληρωτική αποδιοργάνωση του βιοχημικού εργοστασίου του σώματος. Το ποσοστό μάλιστα των ασθενών με πρόβλημα μόνιμο του θηροειδούς ανέρχεται στο 70%!!
  • Έχει ήδη προκαλέσει πρόβλημα νεφροπάθειας σε ποσοστό 30% των σκληρυντικών που το έχουν πάρει.
  • Αν υπάρχει πιθανότητα να χορηγηθεί – αλλά και πάλι με πολλή περίσκεψη – αυτό αφορά μονάχα ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο της νόσου και μάλιστα με καθολικές και πολυοργανικές αναπηρίες (πχ. ολική τύφλωση και σχεδόν καθολική παράλυση σε πόδια, χέρια ή και στα δύο).
  • Αντεδείκνυται σε ασθενείς στα πρώτα στάδια εξέλιξης, με ήπια συμπεριφορά και ιδίως στους ασθενείς με εξάρσεις υφέσεις.
  • Θα πρέπει να λειτουργεί σαν ύστατη λύση και με δεδομένο πως όλες οι προηγούμενες επιλογές έχουν αποδειχθεί κλινικά ανεπαρκείς

Κατόπιν όλων αυτών, προβληματίστηκα πάρα πολύ. Και κυρίως, γιατί είχα μεν αποφασίσει να πάρω υψηλό ρίσκο, μέχρι και να παίξω κάποια πράγματα στα ζάρια, αλλά όχι όμως και να παίξω Ρώσικη ρουλέτα. Πόσο δε μάλλον, με 4 σφαίρες στο εξάσφαιρο.

Κοιμήθηκα μόνο και μετά βίας 3 ώρες. Και αυτές πολύ δύσκολα και ανήσυχα. Το πρωί όμως αποφάσισα να βάλω τα πέδιλά μου και να φύγω. Γιατί άλλο πράγμα είναι να έχει λιώσει λίγο το παγωτό κι άλλο να γλείφεις κάτουρο.

Εγώ και η μάνα μου δεν έχουμε λόγια, για να σας ευχαριστήσουμε. Ιδίως αν σκεφτώ πως, μετά την ανάρτηση που ανέβασα χθες, υπήρξαν 4 φίλοι από την κοινή μας παρέα (οι δύο γιατροί), που έσπευσαν να με αποτρέψουν. Οι πληροφορίες τους αποδείχθηκαν καθοριστικές στην τελική κατάληξη.

Share.

About Author

Γεννημένος εν έτει 1969, στην Κέρκυρα, νησί ενός ανεκπλήρωτου νόστου. Επτάχρονος μετανάστης, εγκαταστάθηκε ακουσίως στην Πάτρα, διέπρεψε ως μαθητής Κλασσικού Λυκείου, και αποφοιτήσας, σπούδασε νεοελληνική Λογοτεχνία στα Ιωάννινα. Αγάπησε τα παιδιά των άλλων, μοιράστηκε μαζί τους την αγάπη της γλώσσας, και δεν έπαψε ν’ αναζητά όσους παρέμειναν παιδιά. Η ζωή του σχοινοβατεί ακατάπαυστα πάνω στο στίχο του Μίλτου Σαχτούρη: «Εγώ κληρονόμος πουλιών πρέπει έστω και με σπασμένα φτερά να πετάω».

Leave A Reply